Maldiverna

Maldiverna Kuredu

Kuredu är en av Maldivernas öar dit man reser på smekmånad eller för att dyka och snorkla.

Maldiverna är ett väldigt speciellt resmål. Hela öar är turistresorter. Man kan tillbringa hela semestern där utan att alls se något av det lokala livet. Inget för den som vill uppleva en annan kultur alltså. Men för två grupper verkar det vara det perfekta resmålet, nämligen för dykare och smekmånadspar. Korallreven är de finaste jag sett på över 20 år och fisklivet är imponerande. Och stränderna är verkligen paradisstränder med vit sand och kokospalmer, som gjorda för romantiska promenader i vattenbrynet.

Vill man uppleva det ”riktiga Maldiverna” går det faktiskt också. Det finns privata guesthouses på flera lokala öar. Och den otroligt tätbebyggda huvudstaden Malé är en total kontrast till stränderna.

Mer om Maldiverna under taggen Maldiverna.

Maldiverna Kuredu 1Nästan alla gick i par på stranden när jag var på Kuredu och Komandoo i Maldiverna. Särskilt Elena och Yaroslav från Ukraina och svenska Erika och Pär som jag pratar med i det här reportaget från Expressen Söndag i oktober 2015. Jag träffar också tre coola tonåringar på den lokala ön Naifaru.

 

Jag dyker inte, men snorklingen på Maldiverna var bättre än jag väntat mig när jag var där på hösten 2014. I den här artikeln från Expressen i december 2014 snorklar jag med två meter breda revmantor vid revet Fushivaru utanför ön Kuredu. Dessutom ser vi färgglada sergeantfiskar, en drakfisk och sköldpaddor som betar på havsbotten.

 

 

Share