Fest och finess i Bristol och Bath

Födelsedagsfest på The Full Moon i Bristol. Rachel Jones Jones och Edwina Williams Jones firar.

Bristol blev en glad överraskning för mig. Staden som förr mest levde på sin hamn som bland annat var en del av den förfärliga triangelhandeln med slavar och socker mellan Västafrika, Karibien och England är i dag mer känd som graffitikonstnären Banksys hemstad. Här frodas en alternativ livsstil med egen Bristolvaluta för att gynna lokal konsumtion av allt från secondhandkläder till öl.

Modernt och festligt!

Fototillfälle utanför Pump Room i Bath, där societeten drack brunn på Jane Austens tid.

Känner du mer för traditionell brittisk stil är det bara att ta tåget till grannstaden Bath. Det var här den engelska societeten höll till för 200 år sedan och staden är i mycket sig lik sedan dess. Förväntar du dig att se Jane Austen-kopior i bahytt kan du ha tur, men då är det förmodligen någon som gör reklam för något fik eller kanske Jane Austen-museet. Om du inte passar på under Jane Austen-festivalen förstås. Den 13–22 september 2019 är det dags nästa gång.

Mitt reportage publicerades i Aftonbladet i april 2019. Läs det här.

Share

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.