Häng med på pubrunda i Belfast

Duke of York är en av pubarna vi besöker på Belfast Traditional Music Trail.

Det är inte bara i Dublin som det spelas folkmusik på snart sagt varenda pub. Belfast har också en folkmusikscen. Jag fick veta mer om den på en musikpromenad i Cathedral Quarter i höstas. Jag skrev ett reportage som nu har publicerats i Aftonbladet Resa (betallänk). Där följer jag med Cormac O’Briain och Davy Maguire på en musikalisk pubrunda.

Men mest fascinerande i Belfast är ändå minnena från ”The Troubles”, den långa konflikten mellan nationalister och unionister. Det har gått 20 år sedan långfredagsavtalet 1998 satte stopp för våldsamheterna, men fortfarande delas staden av en mur, med portar som stängs på kvällarna.

Muren i Belfast är full av graffiti.

Och så ska vi inte glömma Belfast största turistattraktion, Titanic Belfast med gripande detaljer från den stora katastrofen.

Titanic ropar på hjälp.

Share

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.