Trivs i Dubrovnik trots trängsel

Trångt vid Pileporten i Dubrovnik.

För precis ett år sedan var jag i Dubrovnik och researchade för min guidebok Mitt Kroatien. Trots att det var i slutet av september var det fortfarande mycket folk på huvudgatan Stradun och inne i gränderna. Värst var det de dagar som det låg flera kryssningsfartyg i hamnen.

I år har besökarna varit ännu fler. Staden har satt upp kameror som räknar hur många som befinner sig innanför murarna samtidigt. Borgmästaren vill begränsa antalet besökare innanför stadsmuren till 4 000 om dagen. Det tror jag är bra för Dubrovnik. I dag kan det vara över 10 000 och det är för många.

Om du är där en hektisk dag finns det knep för att slippa trängas. Jag tipsar om några ställen med färre besökare i ett reportage som publicerades i Allt om Resor i augusti och nu också ligger ute på deras webbsida.

Enkelriktat in genom muren. Följ skyltarna och håll till höger!

Samtidigt är det så här skönt i en av Dubrovniks mindre kända badvikar.

Share

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.