Splasha loss i Split

Bollspelet picigin uppfanns på stranden Bačvice i Split.

Kroatiens populäraste weekendstad är Dubrovnik, men på många sätt föredrar jag Split. För medan Dubrovnik ibland är som ett tivoli med alla turister som står på kö för att komma innanför ringmuren har Split betydligt färre besökare. Till och med mitt inne i den romerske kejsaren Diocletianus palats, som numera utgör en stor del av Splits stadskärna, hänger locals på barer och krogar. Det känns som en riktig stad helt enkelt.

Kolla gärna in stranden Bačvice där bollspelet picigin pågår för det mesta. Prova gärna att spela själv. En tennisboll duger bra, men egentligen ska man riva bort luddet först. Sedan gäller det bara att hålla bollen i luften.

Mitt senaste reportage om Split publicerades i Allt om Resor i februari och ligger nu ute på Alltomresor.se.

Läs ännu mer om Split i min kommande guidebok ”Mitt Kroatien”, där har staden ett eget kapitel. Smakprov ur boken finns snart på Karavanreseguider.se. Tills vidare hittar du mer information om boken här.

På baren Teak i Split hänger både turister och Splitborna själva.

Share

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.