Stockholms ballaste graffiti

Tim Timmey målade denna påfågel i maj 2016. Den 26–28 maj i år blir det nya konstverk i Snösätra.

Allt om Resor bad mig göra en lista på tolv tips i Stockholm. En del fick bli gamla favoriter som att paddla runt Kungsholmen eller fika på Rosendals trädgård.

Men Stockholm är ju inte bara innerstan. Det ballaste tipset är kanske att ta tunnelbanan till Rågsved och kolla in Snösätra Hall of Fame. Det är ett lite sjavigt småindustriområde där graffitimålare fått fria händer att måla planken längs grusvägen som går rakt igenom.

Och som de gjort det! En färgsprakande påfågel, seriestrippar, porträtt, blommor och en hängande Ronald McDonald. Det här har ingen likhet med alla fula taggar som sprayas på husfasader och elskåp.

Det är några månader sedan jag var där. Graffitikonst är ju förgänglig och på Snösätras facebooksida ser jag att det sprayats en del nytt sedan sist. Där kan man också läsa att det blir graffitifestival med livegraffiti i Snösätra 26–28 maj.

Läs om Snösätra och elva andra Stockholmstips på Alltomresor.se. Snösätra är nummer 8 på listan. Orkar du inte klicka dig igenom hela har du länken direkt till Snösätra här. Jag tror att listan kommer i aprilnumret av Allt om Resor på papper också.

Share

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.