Arlanda är Sveriges största lågprisflygplats

Nu kan man flyga lågpris från Arlanda till Island.

Många tror att man måste trassla sig till Skavsta för att flyga lågprisflyg. Men det stämmer inte.

Arlanda är Sveriges största lågprisflygplats.

Ryanair har minskat kapaciteten rejält sedan de var som störst i Sverige och Skavsta har fått allt färre linjer på senare år. Så medan Skavsta bara har flyg med Ryanair och Wizzair har Arlanda en rad lågprisbolag med Norwegian i spetsen.

Okej, de är inte lika billiga som Skavstabolagen men man slipper å andra sidan en lång, trist och dyrare transfer.

Kom också ihåg att inte ens Ryanair och Wizzair är särskilt billiga om man bokar sent eller tar med bagage. Ofta ligger fullprisbolagen som SAS och Lufthansa på ungefär samma prisnivå om man ska resa under högsäsong och inte är så tidigt ute. Flyger man med dem har man också mycket större möjligheter att bli ombokad till ett annat bolag och komma fram, även om flyget är försenat.

Nu under vinterhalvåret får Arlanda ännu fler lågprislinjer, bland annat med några bolag som inte är så kända i Sverige, som Monarch och Transavia. Dessutom har Wow Air flyttat från Västerås till Arlanda. De har en massa förbindelser med USA och Kanada via Reykjavik.

Jag skrev om de nya lågprislinjerna från Arlanda i Allt om Resors novembernummer. Nu ligger listan på Alltomresor.se. Läs den här.

 

Share

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.