Lätt att hitta det lokala livet i Sri Lanka

Mr Ratnes, Hiriwadunna, Sri Lanka

Mr Ratnes låter oss åka oxkärra i Hiriwadunna i Sri Lanka.

Ett år har gått sedan jag var i Sri Lanka senast. För en månad sedan publicerades mitt reportage därifrån i Allt om Resor och nu ligger det ute på nätet. Så här med lite distans funderade jag på vad som gjorde mest intryck. Och det är helt klart besöket i byn Hiriwadunna.

Det är speciellt att kika in i folks vardagsliv, även om det i det här fallet handlar om en by som öppnat sig för turister, körde runt oss i oxvagnar och säkert gömde undan en och annan mobiltelefon, så det skulle se lite mer gammaldags ut än det var. Men än sen då, de vet ju vad folk vill ha!

En annan favorit var Ahungalla, där man bara behöver smita in bakom palmerna på stranden så är man i byn med samma namn. Den är större än man tror med flera skolor och små butiker. När jag var där byggdes ett stort hotell vid stranden. Nu lär det vara klart och öppnat. Men det är all inclusive så välj hellre något annat. Lokalborna ingen större glädje av att turisterna bara stannar på hotellet och äter alla sina måltider där. Det finns både homestays och Airbnb i Ahungalla för den som vill uppleva något mycket mer spännande.

Sri Lanka Ahungalla-8867Alldeles bakom stranden i Ahungalla hittar man vanligt vardagsliv.

Sri Lanka Ahungalla-8927…och så här ser det ut på stranden.

Läs reportaget från Sri Lanka på Alltomresor.se.

Jag har många fler favoriter i Sri Lanka, exempelvis det heliga berget Adam’s Peak och huvudstaden Colombo. Dem har jag skrivit om tidigare. Hitta länkar på sidan om Sri Lanka.

Share

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.