Svenskar och kändisar på Saroniska öarna

Poros, Grekland

Klart vatten i en skyddad vik på Poros i Grekland.

Saroniska öarna är lätta att nå där de ligger nära Aten – om man inte har anlag för sjösjuka. Jag var på tre av dem, Egina, Poros och Hydra, förra sommaren. Vi skulle rest till Spetses också men vi ställde in på grund av vind och höga vågor. Jäklar vad de små katamaranerna gungar när vinden tar i! Besättningen stod redo och ryckte ut med spypåsar på överfarten mellan Poros och Hydra.

Jag gillade alla tre öarna, Poros och Egina mest för att de kändes så vanliga. Inga spektakulära stränder, inga vita väderkvarnar, inga blå fönsterluckor. Bara kristallklart vatten, små östäder med schyssta restauranger och enstaka grekiska tempel. Det räcker långt.

Hydra däremot är speciell tack vare frånvaron av bilar. Det var hit Leonard Cohen, Göran Tunström med flera flydde på 60-talet. Liksom svenska Maria Hanson som bor i en kvarn med utsikt över stan och hamnen. Läs vad hon hade att berätta i min artikel om Saroniska öarna på Alltomresor.se.

Här finns länkar till fler artiklar om Grekland.

Share

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.