Jimi Hendrix-rekord i Wroclaw i morgon?

Wroclaw-7592

Jaga såpbubblor är också kul på Rynek Glowny, men uppåt 8 000 personer som spelar Jimi Hendrix ”Hey Joe” på gitarr i morgon blir nog ännu häftigare.

WROCLAW. Mer än 7 000 gitarrer som spelar Jimi Hendrix ”Hey Joe” samtidigt, det låter som en av höjdpunkterna på Wroclaws år som kulturhuvudstad 2016. Det händer i morgon, 1 maj, på Rynek Glowny, torget mitt i stan.

Wroclaw-7588

På Literatka i Wroclaw hänger artister och författare. Väldigt mysigt inomhus också med bokhyllor och läsfåtöljer.

När jag och min man var i Wroclaw i höstas hängde vi mycket på uteserveringarna på torget. En favorit blev Literatka där man kunde känna sig kulturell när man kollade in gubbarna som satt och diskuterade vid sitt stambord. Ett annat ställe som vi gillade var baren Spiz med eget mikrobryggeri mitt på torget.

Mitt reportage därifrån publicerades redan i januari i Allt om Resor, men ligger på nätet först nu.

Några Jimi Hendrix-gitarrer hörde vi inte då så vi borde kanske sticka dit nu igen. Eller kolla på någon av alla Youtubefilmer som finns från tidigare år. För Hey Jimi-festivalen är inte bara påhittad för kulturhuvudstadsåret utan går varje år. Förra året blev det Guinnessrekord med 7 344 gitarrer. Här är en länk till en film från Thanks Jimi-festivalen året innan, 2014, då gitarristerna fick draghjälp av Zappagitarristen Steve Vai. De ska sända årets rekordförsök direkt här. Start klockan 10 i morgon, 1 maj.

Länkar till reportaget om Wroclaw och mina andra artiklar om Polen finns här.

Share

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.