Spaniens bästa tapas i San Sebastian och Cádiz

Ett av alla stopp på pintxosrundan i Parte Vieja i San Sebastian.

Spanien är ett av svenskarnas populäraste semesterländer. De flesta håller sig på ställen som Mallorca, Barcelona, Costa del Sol och Kanarieöarna. Men det finns ju så många andra ställen att resa till.

Måns Ivarsson, Elisabet García Dahlbäck och jag har skrivit en lista på 16 resmål som nu ligger ute på Alltomresor.se. Där är ställena jag just nämnde så klart med, men kolla hellre in de andra som inte så många reser till.

Bland mina favoriter finns San Sebastian (europeisk kulturhuvudstad i år) och Cádiz (med supercool flamenco). En stad i norr, en i söder, båda med härlig strand mitt i stan och båda kända för sina goda tapas. Men i San Sebastian kallas de för pintxos efter tandpetaren som håller ihop dem. Kolla var du ska äta dem här.

Och på min sida om Spanien finns länkar till flera artiklar.

 

Share

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.