Sri Lanka – fem stränder på två minuter

SRI LANKA. Kolla min film från Sri Lanka! Fem stränder på mindre än två minuter.

Jag har ju skrivit i många år och även plåtat mer och mer. Filmat också, men tidigare bara för mitt eget minne. Men man måste ju förnya sig, så när jag var i Sri Lanka senast fick det bli en liten film för publicering också. Den finns inte bara här utan även på Alltomresor.se. Se den där, för där finns också en lista med på sammanlagt 17 saker man inte vill missa i Sri Lanka, med mer info om bland annat stränderna.

Vilken strand var bäst då? Svårt att säga, men den jag upplevde mest på var Ahungalla, och det var tack vare att jag gav mig i väg en bit därifrån. Byn ligger precis bakom stranden och på min morgonpromenad där fick jag bland annat besöka en av skolorna. Det finns minst två i byn.

Jag stötte på en man jag pratat med på stranden dagen innan. Det visade sig att han inte bara hade en strandrestaurang utan också var lärare. Barnen i skolan hade prov så det var alldeles tomt på skolgården och jag fick inte gå in och störa.

Därför är inte skolan med i filmen. Det är däremot mannen som förklarade när nästa tåg skulle gå. Tyvärr räckte inte mina (obefintliga) kunskaper i singalesiska till. Och tåget susade förbi.

Och kom ihåg att Sri Lanka har så mycket mer än bara stränder. Man behöver aldrig gå långt för att komma till närmaste by eller stad. Det märks på filmen som, inser jag nu när jag ser den igen, faktiskt visar lika mycket bortom stränderna som på.

Share

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. 10 mars, 2016

    […] SRI LANKA. Ännu mera film! Här kommer ”Sri Lanka del 2”. Den första hittar du här. […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.