Billigaste weekendresan går till Polen

IMG_3324

Gdansk är den näst billigaste weekendstaden i Europa. 451 kronor kostade flyg och två nätter på hotell när jag kollade.

Billigaste weekendresan går till Polen. Fyra polska städer tog de fyra första platserna när jag gjorde en lista på Europas billigaste weekendstäder: Krakow, Gdansk, Warszawa och Wroclaw. Hela listan på billiga weekendstäder finns på Alltomresor.se.

Jag kollade vad flyget tur och retur en helg kostade och la till priser för hotellrum. Det visade sig vara billigast att resa till Krakow. Flyg plus hotell två nätter kostade bara 398 kronor om man är två som delar på hotellrummet.

Nu vet ju alla att flygpriser ändrar sig och det har gått ett litet tag sedan jag gjorde jobbet. När jag kollade igen nyss var flyget lite dyrare, men å andra sidan fanns billigare hotellrum. Allt som allt några tior mer för resan.

Att flyga över helgen känns ju inte så miljövänligt. Jag önskar att jag hade kunnat tipsa om billiga tågresor också, men det har jag inte hittat. Däremot kan man åka till hyfsat pris med färja till Gdansk eller Riga.

Själv skulle jag gärna resa till Krakow, även om jag är lite less på Polen just nu. Läs mer om det i inlägget ”Bonustips till Warszawa – för cyklister och vegetarianer”.

Det är förresten bara städer i gamla kommunistländer i Central- och Östeuropa som hamnar på billiga listan. Då räknar jag även Berlin dit. Tysklands huvudstad kvalar in på tolfte och sista plats.

Länderna som låg bakom järnridån är fortfarande flera snäpp billigare än Västeuropa. Passa på att åka innan det ändrar sig!

Share

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.