Etiska listan 2016 – res med gott samvete

I Henke Larssons pappas hemby Povoçao Velha på Boavista i Kap Verde spelar man förstås fotbollsspel. Kap Verde rankas som ett av världens mest etiska semesterländer, bland annat på grund av miljöarbete och jämställdhet.

ETISKA RESOR. Grenada, Panama, Mongoliet och Mikronesiens federerade stater är nya länder i Ethical Travelers etiska lista 2016.

Mauritius, som jag brukar rekommendera för dem som vill resa etiskt, har åkt ut, tillsammans med bland andra Litauen. Mauritius gick bort för att de exporterar apor till djurförsök. Litauen försvann av ett trevligare skäl. Landet anses inte längre vara ett utvecklingsland av IMF. Ethical Travelers lista om fattar bara utvecklingsländer.

Kvar på listan är två länder jag besökt och gillar, Kap Verde och Dominica. Kap Verde är ett land jag brukar framhålla för den som vill ha en prisvärd solsemester i ett schysst land.

Hela listan som domineras av öar i Karibien och Söderhavet finns i min artikel om etiska resmål som nu ligger på Alltomresor.se och på Ethical Traveler förstås.

Share

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.