Lista på lista – bäst och mest och billigast

Rovinj

Rovinj toppar listan på badorter i Kroatien.

Listor är det som gäller nu när allt fler läser på nätet i stället för i papperstidningar. Listor är lätta och snabba att läsa, hamnar högt upp på Google och läses av många. En massa klick på nätet är vad alla vill ha så jag skriver fler och fler listor, ofta för publicering direkt på internet för att först senare kanske hamna i en papperstidning också.

En del bygger helt eller delvis på listor som olika resebolag eller växlingskontor påpassligt skickar ut (de vet ju också vad som klickar). Men det är roligare att skriva egna listor.

På papper börjar det se likadant ut. De senaste lördagarna har Expressens resesidor mest bestått av listor, och de flesta har jag skrivit.

Så… jag gör väl en lista på mina listor. Inte alla, men några som publicerats det senaste året.

 1. Boka resa – 13 vanliga misstag

Ingen vill ju göra misstag. Kanske är det därför denna lista hör till det mest lästa jag skrivit över huvud taget. Den har legat ute i ett halvår nu, men jag får fortfarande mejl om den.

 1. Bäst i test – flygsökmotorer

Jag sökte flygresor på tio flygsökmotorer och provbokade på internetresebyråer. Kollade vilka som var smidigast och om priserna stämde. Jag satte betyg och hittade en vinnare.

 1. Berlinmuren

  Berlinmuren finns på hinklistan.

  Bucketlist i Europa

Jag väljer bland mina egna favoriter och drömresmål i Europa. En av de roligaste att skriva. Jag skrev om den i det här inlägget också.

 1. Sol och värme på höstlovet

Höstlovet är årets mest bokade vecka. Det syns på de skyhöga biljettpriserna just vecka 44. Då gäller det att välja rätt resmål, alltså ett där vädret är bra och det fanns en chans att hitta resor när listan publicerades.

 1. Resväskans historia

Resväska är ett bra sökord. Alltså har jag skrivit en lista om resväskans historia. Allt från 1600-talets koffertar, via Amerikakoffertar till rullväskor av olika slag. De nyaste har fyra hjul, kallas spinners och anses vara onda av stressade flygbesättningar.

 1. Nio favoriter i Kroatien

Jag har varit många gånger i Kroatien så att skriva en lista på badorter var både kul och lätt. Ordningen är lite slumpartad. Själv skulle jag sätta Rovinj först.

 1. Chartern 60 år

Det har gått 60 år sedan den första charterresan med flyg gick från Sverige. Det firades i Expressen – med en lista förstås!

 1. De fick rätt mot resebolagen

Kräksjuka, ingen pool, ett rum där någon annan redan bor… Det är mycket man inte ska behöva stå ut med på sin semester. Här är listan på några som fick rätt i Allmänna reklamationsnämnden.

 1. Tolv tips till en billigare resa

Hur hittar man den billigaste resan? Här är knepen.

 1. Aarhus

  Aros i Århus är på listan.

  Sju kulturtips i Århus

Århus blir en av Europas kulturhuvudstäder 2017. Här är sju kulturella tips redan nu.

 

Share

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.