Malaga – det nya Barcelona?

Malaga

Kvällspromenad på El Palmeral de las Sorpresas i Malaga.

MALAGA, SPANIEN. Mmm, Malaga. Jag besökte Costa del Sols största stad för en dryg månad sedan och trivdes på tapasbarer, museer och stränder. En gastronomifestival pågick så det blev mycket fokus på mat. Förutom tapasställena som jag nämner i artikeln som just publicerats i Expressen kan jag rekommendera La Cosmopolita där bland annat tonfisknacke och ugnsstekt benmärg stod på menyn.

Malaga försöker etablera sig som en weekendkonkurrent till Barcelona. En rad museer med nyöppnade Centre Pompidou (filial till Parismuseet) i spetsen, flera stränder och som sagt god mat gör absolut Malaga till en kandidat för weekendresan. Särskilt på vinterhalvåret då klimatet är mycket bättre än Barcelonas.

Hitta länk till artikeln om Malaga och några andra Spanienreportage här.

 

Share

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.