Kultur och god mat i Århus

Arhus Aros

Aros regnbåge ger färg åt Århus.

ÅRHUS, DANMARK. Århus kommer att bli en av Europas kulturhuvudstäder 2017 men redan nu är stan ett resmål för alla som gillar att titta på konst och besöka museer. Den stora regnbågen som svävar över konstmuseet Aros är fascinerande både inifrån och utifrån. Både vuxna och barn springer omkring i den stora cirkeln och ser stans i just regnbågens färger.

Men mat är ju också kultur och jag åt verkligen gott i Århus. Särskilt på Gastromé som fick en Michelinstjärna bara ett halvår efter de öppnade, men också på Langhoff og Juul och på Kähler Villa Dining.

Jag har listat sju kulturtips i Århus i Expressen. Länk till listan och lite annat danskt finns under Europa och Danmark i menyn ovan eller här.

Share

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.