Smit i väg från London till Brighton

Solen går ner över resterna av West Pier i Brighton.

Från solstolarna på Brighton Pier har man bra utsikt mot de sorgliga resterna av West Pier.

Jag blev lite inspirerad av strandstäder som jag skrev om i förra inlägget. En annan favorit är Brighton, en stad som man kanske inte tänker på i samma andetag som Barcelona eller Palma, men en lång strand sträcker sig längs hela staden.

Jag var i Brighton första gången som språkstudent 1979. 16 år senare bodde jag där i ett år med min familj. Och ytterligare 16 år senare var vi tillbaka på semester, då med en tonåring i stället för en bebis.

Under åren har Brighton allt mer utkristalliserats som ett ekologiskt och nytänkande alternativ till London. Här finns veganalternativ på varje krog, butiker med namn som Vegetarian Shoes och Ecologic Cool. Självklart fick de gröna sin första parlamentsledamot i Brighton. Hon blev invald 2010 och sitter kvar med ännu fler röster efter parlamentsvalet nu i maj.

Länkar till några artiklar jag skrev efter Brightonresan finns under Europa och Storbritannien i menyn här ovan. Båda publicerade 2012, vilket bland annat innebär att resfakta inte stämmer riktigt längre. Ryanair har slutat flyga till Gatwick som ligger mittemellan London och Brighton. Men Norwegian flyger fortfarande.

Share

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.