Tobago

Tobago - Pigeon Point

Pigeon Point är en av Tobagos populäraste stränder.

Ska jag välja en favorit bland de öar jag besökt i Karibien får det bli Tobago. Öborna pratar om att ”lajma”, hänga med varandra och avhandla livet i all enkelhet, kanske över en öl. Som turist kan man få vara med, om man bara tar det lugnt och slår sig ner någonstans lite bortom Pigeon Point och Crown Point. Dessutom är det en ö för alla som gillar naturen, med en fin nationalpark och ovanligt många fågelarter för att vara en ö. Jag var på Tobago 2013 och har skrivit flera artiklar om ön.

Läs mer under taggen Tobago!

IMG_0058Jag lajmar med Jay i Charlotteville, ser kolibri och chacalaca i Tobago Main Ridge Forest Reserve­ och lyssnar på calypso i Buccoo där det är Sunday School varje söndag i denna artikel från Expressen Söndag i december 2014.

 

Tobago JannickeDet finns gott om svenskar på Tobago. I den här artikeln från Expressen i december 2013 träffar jag Pekka Langers dotter Jannicke Dillon som har ett kafé, fiskar med hennes son Santos och provar Duane Doves choklad på Tobago Cocoa Estate. Duane har också en chokladbutik i Stockholm, Small Island Chocolates & Coffee.

 

Tobago Grafton BeachCricket är viktigt på Tobago. I denna artikel från Allt om Resor juli 2013 åker jag taxi med Orville McPherson och lyssnar på testmatchen mellan Västindien och Zimbabwe i bilen. Och besöker stränderna Mount Irvine Bay, Grafton Beach och Crown Point bland annat.

Share