Kuba

Havanna-2020

Malecón i Havanna.

Kuba är ett land i förändring. USA lättar på sina restriktioner och många hoppas på att det ska innebära både bättre ekonomi och fler turister. Kanske är de gamla amerikanska bilarnas tid snart ute och kanske kommer de slitna fasaderna i Havanna att putsas upp på samma sätt som de har gjort i Östeuropas stora städer. Många vill skynda dit för att se landet innan det förvandlas.

Läs mer under taggen Kuba!

Kuba Havanna-177111 tips i Havanna publicerades i Allt om Resor i februari 2016. När Barack Obama besökte Havanna en månad senare kom tipsen upp på Alltomresor.se i lätt redigerad form.

 

 

Kuba Trinidad-2509I det här reportaget från Allt om resor i november 2015 åker jag raggarbil i Havanna, badar vid Playa Rancho Luna utanför Cienfuegos och vid Playa Ancón nära Trinidad. I Trinidad träffar jag Deisy som just köat sig till fem tvålar. Bland annat.

 

 

Varadero-3012Kuba sjöd av förväntan när jag var där i januari 2015. Överallt pratades det om att amerikanerna snart skulle få resa dit. En av de förväntansfulla var Luis Ernesto Morales Castillo som driver en paladar (privat restaurang) i Varadero. Läs min artikel om hur just Varadero rustar för nya turister från USA i min artikel som publicerades i Expressen i februari 2015.

Share