Kuba

Havanna-2020

Malecón i Havanna.

Kuba är ett land i förändring. 2016 lättade USA på sina restriktioner och många hoppades på att det skulle innebära både bättre ekonomi och fler turister. Sedan dess har USA:s inställning ändrats igen men kanske är ändå de gamla amerikanska bilarnas tid snart ute och kanske kommer de slitna fasaderna i Havanna att putsas upp på samma sätt som de har gjort i Östeuropas stora städer. Många vill skynda dit för att se landet innan det förvandlas.

Läs mer under taggen Kuba!

Kuba Havanna-177111 tips i Havanna publicerades i Allt om Resor i februari 2016. När Barack Obama besökte Havanna en månad senare kom tipsen upp på Alltomresor.se i lätt redigerad form.

 

 

Kuba Trinidad-2509I det här reportaget från Allt om resor i november 2015 åker jag raggarbil i Havanna, badar vid Playa Rancho Luna utanför Cienfuegos och vid Playa Ancón nära Trinidad. I Trinidad träffar jag Deisy som just köat sig till fem tvålar. Bland annat.

 

 

Varadero-3012Kuba sjöd av förväntan när jag var där i januari 2015. Överallt pratades det om att amerikanerna snart skulle få resa dit. En av de förväntansfulla var Luis Ernesto Morales Castillo som driver en paladar (privat restaurang) i Varadero. Läs min artikel om hur just Varadero rustar för nya turister från USA i min artikel som publicerades i Expressen i februari 2015.

Share