Frankrike

Konstnärsbyn Céret i Pyrenées-Orientales.

Frankrike är världens mest besökta turistland. 90 miljoner turister kom dit 2018. Paris är populärast följt av Rivieran, men landet har en mängd intressanta resmål att besöka. Själv reser jag gärna till de lite mindre kända.

Läs mer under taggen Frankrike!

Jag och min man tillbringade hela november 2018 i Perpignan i Pyrenées-Orientales nära Spanien. På Gazzine ligger ett reportage med många tips till krogar, barer med mera. Publicerat i mars 2019.


Céret och Collioure är två städer i Pyrenées-Orientales som har besökts av många konstnärer. Jag var där i november 2018 och träffade Ilya Komov från Moskva vid sitt staffli på en gata i Céret. Det blev ett reportage som publicerades i tidskriften Senioren i mars 2019.


Av de små städerna längs Côte Vermeille nära spanska gränsen är Collioure mest känd. Här höll Matisse och Derain till på 1920-talet. Men söder om Collioure finns mer att se om man gillar konst, vin – eller dynamit. Detta reportage publicerades på en ny plattform för featurejournalistik, Gazzine, i februari 2019.

Share