Sverige

Vad skulle vara bättre än Stockholms skärgård på sommaren?

På sommaren stannar jag helst i Sverige. Jag vill inte missa de långa dagarna som man inte kan uppleva på många ställen i världen. Och vädret är mycket bättre än sitt rykte.

Läs mer om Sverige här.

Sveriges kanske minst kända skärgård är den som ligger mitt i Vänern. Jag åkte ut i Lurö skärgård, smakade på Vänergös och insåg hur stor Sveriges största insjö är. Reportaget publicerades i Senioren i juni 2021.

 

Jag reste runt hela Norrland på en roadtrip sommaren 2017. Det resulterade i en lista på Alltomresor.se med mina elva bästa tips från Abisko i norr till Hälsingegården Gästgivars i söder. Senare byggde jag ut listan till en rad korta artiklar som finns på Gazzine.com.

 

Hur långt måste man åka för att känna sig som en turist? För min del kan det räcka att ta tunnelbanan till Gamla stan eller Rågsved. Här är min lista på tolv tips i Stockholm. Den publicerades på Alltomresor.se i mars 2017.

 

Lillån, AlingsåsJag växte upp i Alingsås, så när staden lanserade sig som ”The capital of fika” våren 2016 skrev jag så klart en insiderguide till Alingsås kaféer. Den publicerades på Alltomresor.se i april 2016.

 

Ocean bus, StockholmDet finns många sightseeingturer i Stockholm, men amfibiebussen Ocean Bus är speciell. Jag åkte med på gatorna på Östermalm och ner i vattnet i Djurgårdsbrunnsviken och Nybroviken. Artikeln publicerades i Expressen i maj 2015.

 

Höga kusten reser sig ur havet med åtta millimeter varje år. Det märks på många sätt i landskapet. Jag var där på reportageresa 2009 och skrev en rad artiklar, bland annat en där jag klättrade upp på Skuleberget och en om Ulvön. Båda publicerades i Expressen 2010.

Share