Spanien

Livligt på torget i Vejer de la Frontera, Spanien.

Spanien har jag gillat ända sedan jag pluggade spanska i Salamanca 1986. Jag har varit där massor av gånger, oftast för att skriva resereportage, ibland på semester.

Läs mer under taggen Spanien!

Jag har besökt Kanarieöarna en massa gånger. Länkar till artiklar därifrån finns här.

Järnvägarna som en gång fraktade olivolja i Jaén och Cordoba finns inte längre. I stället har banvallarna blivit cykelleder. Läs mer i mitt reportage som publicerades i Senioren i november 2019.

Häng med ett dygn i Malaga i denna artikel som egentligen bara är en omarbetning av listan från i mars 2016. Den här versionen publicerades i Allt om Resor i maj 2016.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASpanien är ett av våra mest älskade semesterländer, men vart ska man åka? Måns Ivarsson, Elisabet García Dahlbäck och jag har gjort en lista på 16 ställen att besöka. Sex av dem är mina: San Sebastian, Malaga, Cádiz, Sevilla, Pyrenéerna och Costa Brava. Den finns på Alltomresor.se och delar av den publicerades i Expressen i april 2016.

Malaga-4900Tolv skäl att resa till Malaga finns i den här listan som publicerades på Allt om Resor i mars 2016.

Malaga-4885Jag hänger med ”matsherpan” Simone Vieweg på en mättande tur genom Malaga. Spain Food Sherpas guidar genom Malagas stora marknad Atarazanas och små ultramarinos (familjeägda matbutiker) till Andalusiens godaste charkuterier, frukter och marmelader. Artikeln publicerades i Expressen Söndag i augusti 2015.

MalagaI april 2015 var jag i Malaga. Den första artikeln därifrån publicerades i Expressen i juni. Läs om Malagueta, tapasbarer och stadens nya museer här.

Malaga Pompidou-4762Från samma resa skrev jag en artikel om det nya museet Pop-Up Pompidou till Svenska Dagbladet som publicerades i juli 2015. Den kom aldrig ut på nätet, men här är en PDF.

Cadiz La PerlaCádiz är något så ovanligt som en stad vid Andalusiens kust som inte är full av turister. Visst ligger några hotell längs den långa stranden på näset in mot stan, men de är inte många. På lilla Playa de la Caleta mitt i gamla stan solar bara locals. Och så har vi alla tapasbarer och flamencoklubbar… Hit tänker jag återvända! Artikel i Expressen från oktober 2012 finns här.

BarcelonetaBarcelona är en av våra populäraste weekendstäder. Inte konstigt, här finns barer, krogar, shopping, kultur… Allt man önskar på semestern inklusive en strand mitt i stan. Läs min artikel i Expressen från maj 2010 om när jag bodde i en lägenhet i Barceloneta.

Share