Polen

Polen Jastarnia

I Jastarnia på halvön Hel solar man i korgstol.

Polen är ett av våra grannländer men ändå märkligt okänt som turistland. Det är synd för i Polen kan man både besöka spännande städer som Warszawa, Krakow och Gdansk och bada längs milslånga stränder längs Östersjöns kust.

Mer om Polen finns under taggen Polen!

Wroclaw-7592Wroclaw är en av Europas kulturhuvudstäder 2016. Jag var där på hösten 2015 och skrev ett reportage som publicerades i Allt om resor i januari 2016. Där finns tips om kulturhuvudstadsåret i Wroclaw och en massa annat.

 

 

Gdansk-6528Gdansk ligger nära Sverige och är lätt och billigt att resa till. I det här reportaget som publicerades i Allt om Resor i april 2016 solar jag på stranden, besöker Solidaritetsmuseet och kollar in en leviterande tjej på flygande matta.

 

 

Warszawa Powisle 2Warszawa är en stad som kräver lite guidning. Första intrycket är mest trafikleder och byggen. Hitta rätt med hjälp av mina tolv tips till Warszawa som publicerades på Alltomresor.se i december 2015.

 

 

Warszawa UBWarszawa börjar bli allt trendigare och populärare att besöka. Mycket för att det är så otroligt billigt. Jag fick hjälp av guiden och konstnären Karolina Bregula som bland annat visade hur man smiter in bakom kulisserna i Kulturpalatset. Läs mina artiklar från 2014 i Allt om Resor och Expressen här och här.

 

Polen cykelsemesterSopot är Polens klassiska badort med en lång pir ut i Östersjön och ett fint gammalt Grand Hotel. Jag var där på cykelsemester 2013 och hittade dessutom fantastiska stränder, till exempel i Jastarnia på halvön Hel och ett för mig okänt ”land”, Kasjubien, med ett eget språk. Läs reportaget från Allt om Resor här.

Share