Kanarieöarna

El Cotillo, Fuerteventura

En egen plats i El Cotillo på Fuerteventura.

Kanarieöarna hör till svenskarnas allra mest älskade resmål. Samtidigt är det många som rynkar på näsan åt Gran Canaria, Teneriffa och de andra öarna. Gör inte det! Bortom Playa del Inglés, Las Americas och de andra stora semesterorterna finns mycket mer att upptäcka. När jag åker dit letar jag alltid efter något nytt – och hittar det!

Träningsresor är trendigt nu. Jag och fotografen Ylwa Yngvesson åkte till Fuerteventura för att kolla träningshotellet Playitas i januari 2014. Här är vårt reportage om hotellet där sportdryck verkar vara populärare än vin, från Expressen i februari 2014. Två andra artiklar handlar om Betancuria och Ajuy.

 

La GraciosaDe två öarna La Graciosa och La Palma samt Teneriffas huvudstad Santa Cruz är tre doldisar bland Kanarieöarna som jag tipsar om i tre artiklar i Allt om Resor i februari 2013.

 

 

Jag var på La Palma tillsammans med fotograf Cornelia Nordström i november 2012. I en artikel från Expressen samma månad träffar vi svenskar på vandring och vid poolen. Och i denna från Expressen Söndag i december 2012 kollar vi in några fina byar och huvudstaden Santa Cruz.

 

 

Lanzarote HariaYlwa Yngvesson och jag letar efter fina byar på Lanzarote. Vi besöker Haría och Arrieta och hittar också ett svenskt spa i det här reportaget från Expressen i februari 2012. Och här finns en artikel om några av Lanzarotes store konstnär César Manriques skapelser på ön. I detta lite större reportage från Expressen Res november 2012 reser vi runt hela ön

 

Stränder då? Man ska väl bada på Kanarieöarna!? Kolla min lista med betyg på stränderna på Lanzarote och de bästa stränderna på de andra Kanarieöarna. Alltihop från Expressen Res i oktober 2012.

 

Gran canaria Las LonguerasGran Canaria har mycket mer än de stora turistorterna i söder. I det här reportaget från Expressen Res i februari 2011 åker vi på en rundtur från Mogán genom byar som Puerto de las Nieves, fruktdalen Agaete och städerna Gáldar, Firgas och Teror.

 

 

Las PalmasGran Canarias huvudstad Las Palmas är svår att inte tycka om. Trivs man inte bland turisterna på stranden Las Canteras är det bara att promenera in i stan till de mer lokala kvarteren. Några år efter senaste besöket minns jag fortfarande baren Bochinche Los Jamones norr om stranden. Söderut ligger La Vegueta, ”gamla stan” där man gärna går en tapasrunda. Läs min artikel och guide från Allt om resor februari 2011.

Share