Danmark

Skön vila vid Ballebro Færgekro.

Skön vila vid Ballebro Færgekro.

Danmark är svenskarnas populäraste semesterland. Ingen annanstans reser vi mer än dit. Jag var där senast i september 2018 då jag bland annat reste runt bland Sydhavsöarna utanför Lolland.

Jag har mest varit på Jylland – i Skagen, Billund, Løkken till exempel. Det har blivit en del familjevänliga ställen som Legoland, Lalandia, Tivoli och Bakken.

Läs mer under taggen Danmark!

Sydhavsöarna ligger allra längst söderut i Danmark. Där åker jag postbåt, smakar cider och besöker en helbrägdagörande trädgård i detta reportage från Aftonbladet Resa i juni 2019.

0

0

Färöarna känns nästan som ett eget land där de ligger långt ute i Atlanten. Men öarna hör till Danmark, om än ibland lite motvilligt. Jag var där hösten 2017 och red på islandshästen Gangur. Reportaget publicerades i Aftonbladet resa i februari 2018.

0

0

Arhus-3474Århus är Danmarks andra stad, stor som Malmö ungefär. I februari 2015 fick stan sina första Michelinstjärnor, tre stycken på en gång. Och det visade sig inte vara de enda glada överraskningarna på krogfronten när jag var där. Läs om flera goda måltider i denna artikel från Expressen i augusti 2015.

0

Arhus IsbjergetNär jag var i Århus passade jag på att besöka flera av stans många museer. Det första jag skrev efter resan var en lista på kulturella tips i och omkring Århus. Den publicerades i Expressen i maj 2015.

0

0

Aroskobing DanmarkMin artikel om Ærø publicerades 2010 men fortfarande hittar folk den på nätet. Inte så konstigt, för Ærø är en speciell ö med en spännande historia. Läs inte bara min artikel från Expressen utan också Carsten Jensens fascinerande roman ”Vi, de drunknade” om Ærøs sjömän under segelfartygens tid!

Share