Sri Lanka

Sri Lanka Pinnawela

Glada tjejer på skolresa till elefantbarnhemmet i Pinnawela.

Sri Lanka har jag varit i tre gånger, senast i november 2015. Det är ett litet land där man hinner se mycket på kort tid. Men inte för kort, för även om avstånden ofta bara är några mil tar det tid att resa på de smala vägarna eller med de långsamma tågen. Trots det är Sri Lanka ett lätt land att resa i, särskilt om man ordnar egen transport. De flesta pratar bra engelska och det är inte svårt att få kontakt. Kandy, teodlingarna runt Nuwara Eliya och det heliga berget Adam’s Peak är några ställen man gärna vill hinna med.

Läs mer om landet under taggen Sri Lanka!

Sri Lanka Sigiriya-8045I ett reportage i Allt om Resor 10/2016 besöker jag de två ganska olika byarna Hiriwadunna och Ahungalla. Dessutom några vanliga turistattraktioner som det heliga berget Sigiriya och Tandens tempel i Kandy och så träffar jag träffar en svensk som driver en bar och butik i Galle.

 

Colombo-9142Jämfört med de stora metropolerna i Asien är Sri Lankas huvudstad liten och känns ganska ointressant till en början. Men med rätt guide hittar man en modern huvudstad, coola Colombo helt enkelt! Läs om min runda genom Colombo med svenska Colombobon Sofia Englund som guide, på Alltomresor.se, publicerad i mars 2016. På samma adress finns också en film med sju tips i Sri Lanka.

 

Sri Lanka Ahungalla-8927Sri Lanka har mycket att se på liten yta. Det första jag skrev efter resan 2015 var en kort lista på elva grejer i Allt om Resor 1/2016. Den förlängde jag sedan till ”17 måsten du inte vill missa på Sri Lanka” på Alltomresor.se, publicerad i februari 2016. Då även med en film från fem stränder.

 

Tea Trails, Sri LankaNäst senaste gången jag var i Sri Lanka var 2010. Då reste vi till den heliga staden Kandy och sedan med tåg i tredje klass till teodlarområdet runt Hatton och Nuwara Eliya för att till slut hamna på stränder som Hikkaduwa, Beruwela och Bentota. Läs om när jag gick upp på Adam’s Peak med hundratals pilgrimer, träffade en leopard i nationalparken Yala, bodde på en teplantage och kolla var man badar bäst i min strandguide. Allt från Expressen 2010.

Share