Kap Verde

Kap Verde Sal

Santa Maria på Sal i Kap Verde har härliga vågor för surfare.

Det är stränderna och värmen som lockar de flesta till den lilla önationen Kap Verde rakt ut från Senegal i Västafrika. Öarna Sal och Boavista har långa sandstränder och stora hotell, men i övrigt en torr och trist natur. Det blir så när det bara regnar 20–25 dagar om året. De andra öarna har mer spännande att uppleva men är dyra och krångliga att ta sig till. Kap Verde är ett sympatiskt land, demokratiskt och med på Ethical Travelers lista på schyssta länder.

Jag har varit i Kap Verde fyra gånger, senast i februari 2016.

Länk till inlägg på den här sajten finns här.

Boavista, Kap VerdeSal och Boavista har upplevt en turistboom de senaste åren. I det här reportaget från Allt om resor i september 2016 skriver jag om hur olika det har påverkat öarna.

 

 

 

Kap Verde Pedra de LumeSal är den mest besökta ön i Kap Verde. Här flyter jag som en kork i saltbassängerna i Pedra de Lume, kollar in stranden i Santa Maria och häpnar över den snabba takten som nya hotell byggs. Reportaget är från Expressen i december 2011.

 

 

Kap Verde paddaJag blir helt bedårad av de små sköldpaddsungarna som kämpar sig fram mot havet på stranden Costa Fragata utanför Santa MariaSal. Reportaget om SOS Tartarugas publicerades i Expressen i december 2011.

 

 

Kap Verde FogoÖn Fogo består helt och hållet av vulkanen med samma namn. Jag var där 2008 och skrev ett reportage som publicerades i Expressen Res i september 2009. Hösten 2014 hade vulkanen ett utbrott som drabbade byn i kratern hårt. Enligt uppgift var det ingen som dog, men hela byar måste evakueras.

 

 

Kap Verde Sao VicenteSnabbkoll på de fem kapverdiska öarna Sal, Boavista, Fogo, São Vicente och Santiago från Expressen Res i april 2009. Ska jag rekommendera en ö får det bli São Vicente med ”kulturhuvudstaden” Mindelo. Samtidigt publicerades den här artikeln om havstulpaner och annat gott man kan äta i Kap Verde.

 

 

Kap Verde BoavistaNär jag var på Boavista 2008 var ön precis i början av sin utveckling till turistö. Stranden Santa Monica var helt öde. I dag ligger ett jättelikt allinclusivehotell inte långt därifrån. Och fler lär det bli. Läs min artikel i Expressen från december 2008.

Share