Postbåten i danska Söderhavet

Kapten Otto Paludan kör Postbåten i Nakskov fjord i sydligaste Danmark.

I år är det mycket fokus på att resa miljövänligt och gärna undvika flyg. Och det går ju alldeles utmärkt om man bara inte reser så långt bort. Till Danmark kommer du lätt med tåg och om du lyckas undvika SJ på vägen dit kan du ofta ta med cykeln också.

Det gjorde inte jag när jag besökte de danska Sydhavsöarna längst nere vid Lolland i södra Danmark. Däremot blev det flera båtresor, bland annat med postbåten Vesta. En av öarna jag besökte var Fejø där jag provade cider från en av öns många äppelodlingar.

Läs mitt reportage som publicerades i Aftonbladet Resa i juni 2019!

Share

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.