Gambias godaste lunch lagar vi själva

Ida Cham lagar mat med turister flera gånger i veckan. Den här gången gjorde vi fish domoda.

I höstas blev Ida Cham vald till en av hundra framstående afrikanska kvinnor inom turistbranschen på resmässan AKWAABA i Lagos. Välförtjänt efter ett arbetsliv på ledande poster på hotell och turismföretag i Gambia. Sedan några år driver hon sin egen verksamhet hemma på sin innergård – Yabouy Cooking School.

Min dag hemma hos henne var en av höjdpunkterna på resan till Gambia för ett drygt år sedan. Ida lät oss alla klä upp oss i gambiska kläder, vi åkte till en stor fiskmarknad i Tanji och handlade, sedan hem igen för att laga mat hela förmiddagen. Alltihop en fantastisk upplevelse där vi kom mycket närmare landets folk och kultur än någon annan gång under resan.

Jag skrev om matlagningen hos Ida i ett reportage som publicerades i Aftonbladet Resa i december 2017. Här finns en länk till en PDF av artikeln.

Läs mer om Ida och hennes matlagningskurser på Yaboys Facebooksida.

Fångsten hämtas från båtarna och säljs direkt på marknaden på stranden i Tanji.

Ida Cham köper barracuda till lunchen.

Vi hjälps åt att rensa grönsaker på Idas gård.

Vivianne och Ida sköter spisen.

 

Share

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.