Cádiz, Tossa och San Sebastian – tre fina strandstäder

Fin utsikt från Vila Vella mot stranden i Tossa de Mar på Costa Brava i Katalonien.

Det blir mycket Kroatien nu när min bok ”Mitt Kroatien” precis har kommit ut, men vi ska inte glömma ett annat av mina favoritländer – Spanien. Alltomresor.se har precis lagt ut en lista på tio spännande platser där. Listan är skriven av mig och tre andra journalister, men jag står för bland annat Cádiz, San Sebastian, Costa Brava och Pyrenéerna. Ungefär samma lista publicerades i Allt om Resors majnummer 2017.

Egentligen är det en gammal lista från förra året, men den är uppdaterad med bland annat årets datum för San Sebastians jazzfestival. Just San Sebastian är en av mina egna favoriter på listan. Liksom Tossa de Mar som är en av flera sköna badorter på Costa Brava. Båda med en härlig kombo av stad och strand.

Samma sak gäller Cádiz på Andalusiens Atlantkust. En härlig urgammal stad med fin strand men väldigt få hotell. Dit hittar inte så många turister. Det är några år sedan jag var där nu, men Cádiz ligger högt på listan över städer jag vill återvända till. Bästa tipset: flamencoklubben La Perla!

Flamenco på allvar på Peña Flamenca La Perla i Cádiz.

En av massor av bra pintxobarer i San Sebastian. Pintxos är tapas på baguette med pålägg fastnitat med tandpetare.

Share

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.