Het cykeltur i Toscana

Skön cykeltur i Maremma – innan backarna börjar.

Mina reportageresor är jobbresor, inte semester, men resan till Toscana förra sommaren var ett undantag. Jag tog det mest lugnt, men i det här jobbet är det svårt att vara ledig på resor.

Så min och min mans cykeltur genom Maremma blev ett reportage som nu ligger ute på Alltomresor.se. Att cykla är ofta det bästa sättet att se ett område, vare sig man gör jobbresearch eller är ledig. Man kommer nära allting och det är bara att stanna så ofta man vill. De täta stoppen ska dock helst inte bero på att det är för varmt och brant att cykla… Läs mer om det här.

För mig var resan också ett återseende av Riva del Sole. Det är en svensk hotellanläggning som byggdes av folkrörelseägda Reso och öppnade 1960. Jag var där för 50 år sedan med mina föräldrar och lillasyster. Det var vår första resa utanför Norden och extremt spännande. Det jag minns mest är ödlorna på terrassen, sådana fanns inte i Sverige!

Riva del Sole har fortfarande svenska LO som största ägare och på terrassväggen berättade Metalls gamla logga om hur svenska folkhemmet nådde ända hit.

 

Share

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.