Zika i Florida – men bara 14 fall

Fort Lauderdale-6021

Zika har konstaterats i Florida, men bara 14 fall i början av augusti 2016, och inga i Fort Lauderdale där bilden är tagen.

Zikaviruset har spridit sig till Florida och många är oroliga. Jag har uppdaterat mina frågor och svar om zika på Alltomresor.se och bland annat lagt till en fråga om Florida. När jag kollade visade det sig att det handlade om 14 fall, som alla smittats i stadsdelen Wynwood i norra Miami. Jag tror inte att man behöver vara rädd för att resa dit men jag kan ju förstå att de som är gravida oroar sig.

Även inför OS i Rio har frågan om zika kommit upp och några tävlande stannar hemma. Men forskare vid Yale i USA tror att max 37 personer av 500 000 kommer att smittas så jag skulle inte tveka att åka. Dessutom är det ”vinter” i Brasilien nu, alltså förhållandevis torrt och svalt och färre myggor.

Jag tror att alldeles för många oroar sig alldeles för mycket för zika. Det är ingen allvarlig sjukdom, de flesta får inga symtom alls. Det är bara om man är gravid man behöver tänka på det eftersom sambandet med barnen som fötts med mikrocefali nu verkar vara fastställt.

Det finns mycket som är farligare än zika på resan. Trafiken brukar alltid vara det mest riskfyllda men det tänker inte många på. Andra sjukdomar som denguefeber är det också mycket större risk att få.

Var inte rädd, res!

Share

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.