Budgetmiddag på Kroatiens bästa krog

Sibenik-1821

Båtarna kommer in genom en smal kanal till Sibenik.

Jag är tillbaka i Kroatien, på en ovanligt lång resa som bland annat går till Split, Zadar, Sibenik och Brac. Just nu är jag i Sibenik, en stad som ligger fint vid en lagun vid floden Krkas utlopp. Bara en smal kanal leder ut till Adriatiska havet. Genom den kommer segelbåtar och andra fartyg och kan lägga till i skyddat vatten.

Jag kommer att skriva reportage härifrån men tills vidare kan jag rekommendera den kanske bästa krogen jag besökt i Kroatien. Pelegrini utsågs faktiskt just till Kroatiens främsta restaurang av tidningen Jutarnji förra året. Det bästa av allt: en avsmakningsmeny kostar bara 500 kronor, en vanlig huvudrätt 200. Dyrt för att vara i Kroatien, men otroligt prisvärt jämfört med hemma.

Sibenik Pelegrini-2189

Kroatisk gourmetmat till budgetpris får man på Pelegrini i Sibenik.

Snart fortsätter jag till Brac. Reportage kommer, men tills vidare får jag rekommendera min lista på tio badorter i Kroatien som ligger ute på Alltomresor.se.

Sibenik är inte med, inte heller Nin där jag var häromdagen och kollade in den långa stranden Kraljicina. Det är en sandstrand, vilket är ovanligt i Kroatien. Här är det annars mest  sten och grus längs vattnet. Kanske är det dags att förlänga strandlistan.

Nin-1444

Folktomt än så länge, men i sommar blir det fullt på sandstranden Kraljičina.

Share

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.