Coola Colombo och stånkande tåg i Sri Lanka

SRI LANKA. Ännu mera film! Här kommer ”Sri Lanka del 2”. Den första hittar du här.

Av de sju tipsen i filmen rekommenderar jag särskilt att göra en tågresa. Det är ett spännande sätt att komma lite närmare lankeserna.

Sri Lanka tagTågscenerna är från min förra resa till Sri Lanka för några år sedan. Jag hade biljett i andra klass, men satt mestadels i tredje eftersom det var si och så med platsreservationerna. Enda skillnaden verkade vara att andra klass hade fläktar, men de fungerade ändå inte.

Jag träffade bland annat en fysiklärare från Kandy som berättade varför det var så bra att bo där:

– Alla grannar hjälps åt. Det är som att bo i en liten by på landet.

Alla andra turister reste i ”observation class” i sista vagnen där de åkte baklänges för att kunna se ut genom de lite större fönstren som fanns där. Jag kikade in, men det såg trist ut. I tredje klass delade vi på samosas som försäljare gick runt och sålde.

Filmen finns också på Alltomresor.se. Där hänger den ihop med en artikel om Colombo. Jag blev guidad av Sofia Englund som hade järnkoll på alla coola ställen i Colombo.

Colombo-9142

Sofia Englund driver resebyrån Travelresearch och hittar till alla balla ställen i Colombo. Kolla in hennes och hennes familjs blogg Englundarna.com!

Colombo-9240Vi åkte runt en hel dag och betade av kaféer, butiker, krogar, och barer. Som tur var fick vi vila benen ibland, som på Sugar Bistro. Som synes på bilden vara det ingen risk att vi skulle glömma tiden och sitta för länge.

Lär mer om Sri Lanka här!

Share

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.