Zika – låt gravida boka om!

Puerto Rico - San Juan-3720

Puerto Rico är en av de öar i Karibien som drabbats av zikavirus. Vissa bolag tillåter gravida att omboka sina resor dit, men inte alla.

Zikaviruset fortsätter att oroa. I dag skrev jag en artikel till Allt om Resor om vad som gäller om man är gravid och vill omboka sin resa till Karibien eller Latinamerika. Flera flyg- och charterbolag har lättat på sina regler och låter gravida boka om.

Men inte alla. Artikeln hann knappt bli publicerad på Alltomresor.se förrän jag fick ett mejl från en förtvivlad gravid tjej. Hon har en biljett till Puerto Rico och har försökt boka om den. Hon har vänt sig till flygbolaget, resebyrån och försäkringsbolaget men alla säger nej.

De följer sina regler. Graviditet är ingen sjukdom och alltså inget skäl att få boka om. Men man kan ju tycka att de borde vara lite schyssta och medmänskliga i ett sådant här fall.

Norwegian låter gravida omboka resor till Puerto Rico. Det gör också flera stora amerikanska bolag. Men inte bolaget hon skulle flyga med.

Jag hoppas flygbolaget ändrar sig. Det kan inte vara många som berörs, så det lär inte kosta många kronor. Däremot skulle de få tillbaka en hel del goodwill.

Rädd för att åka? Kom ihåg att det bara är gravida som behöver oroa sig för zika. Läs mer i mina andra inlägg och mina artiklar om vad som gäller om man vill omboka sin resa och 12 frågor och svar om zika.

Share

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. 6 februari, 2016

    […] Gravid? Läs också nästa inlägg om att boka om resan. […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.