Bonustips till Warszawa – för cyklister och vegetarianer

Den här regnbågen på Plac Zbawiciela i Warszawa brändes ner flera gånger av högernationalister. I augusti 2015 monterades den ner av myndigheterna.

Vad trött jag blir på att ännu ett land jag gillar verkar gå åt skogen politiskt. Först Turkiet, nu Polen som tänker göra sig av med alla kritiska journalister i public service. Man blir ju inte så sugen på att resa dit nu, trots att mina tolv tips till en helg i Warszawa just har publicerats på Alltomresor.se.

Men man kan resa till Polen i alla fall. Särskilt om man följer mina två bonustips för cyklister och vegetarianer! Ni har väl läst om utrikesminister Waszczykowski som menade att den nya medielagen behövs för att mota bort just dessa.

Alltså två bonustips:

Veturilo kallas Warszawas citycyklar. Bara att registrera sig på sajten och betala 10 zloty (cirka 23 spänn) och cykla på! Gärna några varv runt parlamentet. Första 20 minuterna ingår, sedan kostar det några zloty extra.

Restaurasja Ambasada är en vegetarisk restaurang som rekommenderas på vanligtvis pålitliga In Your Pocket. Krogen ligger på kroggatan Ulica Foksal. Jag har inte varit där men tror den är värd att testa. Happy Cow tipsar om ännu fler vegokrogar.

Länkar till fler artiklar finns på min sida om Polen.

Share

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. 12 februari, 2016

    […] Själv skulle jag gärna resa till Krakow, även om jag är lite less på Polen just nu. Läs mer om det i inlägget ”Bonustips till Warszawa – för cyklister och vegetarianer”. […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.