Playa Flamenco – världens bästa strand?

Världens vackraste strand? Playa Culebra hamnar ofta högt på olika topplistor.

PLAYA FLAMENCO, PUERTO RICO. Listor är oerhört populära på nätet, och särskilt listor på stränder har jag märkt. En som ligger högt på var och varannan lista över världens vackraste stränder är Playa Flamenco på ön Culebra som hör till Puerto Rico. På exempelvis Tripadvisors Travelers Choice Awards hamnar den bland de tio bästa i världen år efter år.

Så jag var inte så lite nyfiken när jag åkte dit i somras. Och visst var Playa Flamenco fin. Vit sand, palmer, ganska oförstörd utan stora hotell och bilparkeringar. Det är nog känslan av att vara en strand på en öde ö långt från verkligheten som dragit upp den på listan. Men bland de bästa i världen? Nja, jag vet inte jag.

Playa Flamenco är absolut en strand värd att besöka, men anledningen till att den ligger högt på så många listor är nog att den ändå inte är så svår att nå. Särskilt inte för amerikaner som ju reser till det amerikanska territoriet Puerto Rico utan att behöva varken pass eller växla pengar. Och de är flitiga med att sätta betyg på Tripadvisor.

Andra stränder som är minst lika fina men inte hamnar på topplistorna är till exempel Plage de Cluny på Guadeloupe (reportage kommer snart i Allt om Resor), Grafton Beach på Tobago eller rent av Batibou Bay på Dominica som ofta påstås inte ha några stränder alls.

Läs om Playa Flamenco men också om Puerto Ricos huvudstad San Juan i min artikel som just publicerats i Expressen.

Sugen på mer Karibien? Kolla den här listan på karibiska öar från Allt om Resor i augusti, på min sida om Karibien och de olika öarna i undermenyerna här ovan!

Share

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. 26 november, 2015

    […] Läs mer om Puerto Rico här och här. […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.