Bodrums bästa badorter

Okaliptus kuddar i Bitez är bäst.

BODRUM, TURKIET. Min senaste resa till Bodrum blev riktigt produktiv. Nu har den tredje artikeln därifrån publicerats i Expressen Söndag. Det är en lista på nio badorter på Bodrumhalvön, från själva stan Bodrum medsols längs halvön till Torba i norr.

Jag vill ju inte bara bada så min favorit är själva stan Bodrum där det finns lite mer att göra. Bland stränderna gillar jag Bitez, trots att det är så trångt att man knappt ser sanden. Det är Okaliptus färggranna kuddar som jag så gärna sjunker ner i. Gümüslük är ett bra utflyktsmål för lunch. Där kan man gå ut på en sjunken antik väg i havet. Promenera med vatten till knäna till ön utanför.

Turgutreis var däremot inget för mig. Ordinär turistort med alldeles för mycket krimskramsbutiker och engelsk fotboll på barerna.

Länkar till listan och de andra artiklarna om Bodrum finns här.

Share

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.