Warszawa har billigaste lyxhotellen

Warszawa UB

Parken på Warszawas universitetsbiblioteks tak hade jag aldrig hittat utan Karolina Bregula.

Warszawa rankas gång på gång som en av Europas billigaste huvudstäder. Nu senast i Hotels.coms Hotel price index där Warszawa är den enda staden där ett femstjärnigt hotell kostar under tusen kronor natten.

Jag bodde på femstjärnigt hotell när jag var där för ett år sedan, men det kostade lite mer. Varför? Jo, jag var där mitt i veckan. Det är på helgerna det är billigt, när affärsmännen åker hem.

Res alltså till Warszawa på en weekend eller bo på mysiga Castle Inn nära slottet. Det gjorde jag också och det kostade bara 750 kronor oavsett vilken veckodag det var.

Låter det som många hotell? Det blir gärna så när man är på reportageresa. Flera hotell ska testas, det är bara att låta bli att packa upp väskan och flytta runt.

Hitta länkar till mina artiklar om Warszawa i Allt om Resor och Expressen här. På samma sida finns också en länk till en artikel om när jag och min man var på cykelsemester i området runt Gdansk. Sopot, halvön Hel och det okända Kasjubien var några ställen vi besökte.

Share

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.