Fler resor till Sri Lanka i vinter

Tröjor till salu på stranden i Hikkaduwa.

Tröjor till salu på stranden i Hikkaduwa.

Både Apollo och Solresor satsar på resor till Sri Lanka i vinter. Det blir fler resor både till stränderna och rundresor. Kul, för Sri Lanka är ett land som är värt att besöka. Och många gör det, vare sig charterbolagen kör eller inte. Sri Lanka har en, kanske inte så stor, men trogen skara svenska besökare.

Jämfört med svenskfavoriten Thailand (och då särskilt Phuket) är Sri Lanka mindre exploaterat med sämre vägar och otroligt långsamma tåg. Men det är ändå lätt att resa runt, mycket beroende på att folk pratar bra engelska. Det går alltid att fråga sig fram och lite lagom motstånd är bara bra om man vill uppleva mer på sin resa! Dessutom ligger Sri Lanka närmare Sverige. Kortare restid och mindre jetlag alltså.

Efter Indonesien var Sri Lanka det land som drabbades värst av tsunamin. Närmare 40 000 människor dog och en miljon blev hemlösa. Efteråt skulle man inte bygga så nära havet, men när jag var där 2010 låg ändå strandhaken nere i sanden på flera stränder.

Länkar till några av mina artiklar från Sri Lanka finns under Asien och Sri Lanka i menyn ovan eller här.

Share

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.